کود سولفات آمونیوم

کود سولفات آمونیوم
یکی از مهمترین موارد استفاده سولفات آمونیوم که یک نمک غیر آلی است ، استفاده از آن به منظور تهیه کود سولفات آمونیوم می باشد .
سولفات آمونیوم متشکل از ازت ، نیتروژن و سولفور می باشد و به همین دلیل است که استفاده از کود سولفات آمونیوم در کاهش PH خاک نقش بسزایی دارد زیرا سولفات موجود در کود سولفات آمونیوم عامل اصلی کاهش قلیاییت خاک می باشد . نیتروژن موجود در کود سولفات آمونیوم نیز باعث افزایش عملکرد و راندمان محصولات می گردد .
کود سولفات آمونیوم از 24 درصد گوگرد و 21 درصد ازت تشکیل شده که به موجب وجود این عناصر یکی از بهترین گزینه ها در خاکهای کشاورزی ایران می باشد .
کود سولفات آمونیوم یکی از بهترین منابع برای تامین ازت و گوگرد مورد نیاز در درختان میوه و محصولات زراعی می باشد و یکی از ویژگیهای کود سولفات آمونیوم نسبت به سایر کودها این است که این کود کمتر در خاک شسته می شود . همچنین کود سولفات آمونیوم نسبت به سایر کودها ، اثرات تخریبی کمتری بر خاک و محیط زیست دارد .
برخی از مزایای کود سولفات آمونیوم نسبت به سایر کودهای ازته
ازت موجود در کود سولفات آمونیوم از نوع آمونیاکی می باشد که این نوع ازت با صرف انرژی بسیار کمی قابل جذب در خاک می گردد . همچنین از آنجا که گوگرد موجود در کود سولفات آمونیوم به شکل سولفات بوده ، با همراهی در کنار ازت موجود در کود سولفات آمونیوم ، عامل بسیار خوبی در جهت تنظیم قلیاییت خاک می باشد .
کود سولفات آمونیوم بر خلاف سایر کودهای حاوی عنصر اوره که موجب زردی برگها می گردد ، علاوه بر رفع این مشکل برای کشتهایی مانند مرکبات و پسته و انگور و ... بسیار مناسب می باشد .
یکی دیگر از ویژگیهای کود سولفات آمونیوم ، عدم تمایل آن به جذب آب می باشد و بنابراین خاکی که در آن از کود سولفات آمونیوم استفاده شده ، کمتر تبدیل به کلوخ می شود . مدت زمان نگهداری کود سولفات آمونیوم نیز بیشتر از سایر انواع مشابه می باشد .
کود سولفات آمونیوم در بازار به شکلهای مختلفی موجود می باشد . از جمله اشکال موجود کود سولفات آمونیوم میتوان به کود سولفات آمونیوم پودری و گرانول و کریستالی اشاره نمود .

بذر

بذر ، یکی از مهمترین نهاده های کشاورزیست که کشت و زرع بدون آن تقریبا امکان پذیر نیست . همچنین کیفیت بذر نیز در به دست آوردن محصولی با کیفیت ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در حقیقت یک بذر خوب و با کیفیت ، متضمن برداشت محصولی با کیفیت خواهد بود.
در اصطلاح عوام ، بذر به دانه گیاه اطلاق میشود ولی در علم کشاورزی ، به هر واحد از بافت یک گیاه که بتواند موجب رویش گیاه جدید شود ، بذر اطلاق می شود .
به عنوان مثال ، پیاز یک گل یا غده سیب زمینی ، در طبقه بندی علم کشاورزی ، بذر محسوب می گردند.
طبقه بندی انواع بذر :
بذر اولیه یا بذر اصلاح گر
بذر اولیه یا بذر اصلاح گر به بذر و یا قسمتی از اندامهای گیاه گفته میشود که تحت نظارت افراد متخصص تولید شده و دارای برچسب سفید رنگ می باشد . نگهداری و ذخیره بذر اولیه کار نسبتا سختی می باشد .
بذر پایه و یا بذر سوپر الیت
بذر پایه به بذری اطلاق می شود که حاصل کشت بذر اولیه می باشد . کشت بذر پایه معمولا چندین بار تکرار می شود ، به این معنی که چندین بار از بذر پایه ، بذر جدید تولید می گردد . بذر پایه دارای برچسب سفید رنگ بوده و نسبت به بذر گواهی شده ، در اندازه کمتری تولید می گردد.
بذر ثبت شده یا بذر مادری
بذر مادری حاصل تکثیر بذر پایه می باشد و مانند بذر پایه ممکن است چندین بار تکثیر و تولید شود . بذر ثبت شده یا بذر مادری دارای برچسب ارغوانی رنگ می باشد .
بذر گواھی شده
بذر گواهی شده نتیجه کشت بذر پایه و یا بذر ثبت شده می باشد و پس از تولید، توسط ارگانها و مراجع ذیصلاح ، تایید می گردد. این بذر دارای برچسب مخصوص آبی رنگی بوده که به این علت به بذر آبی نیز معروف می باشد .
نکاتی که در مورد یک بذر باید بدانیم :
درجه خلوص بذر
یکی از موارد بسیار مهم در تهیه بذر این است که بذر باید خالص و عاری از هرگونه مواد خارجی و ناخالصی باشد . همچنین بذر خالص فاقد بذور شکسته ، آلوده به انواع آفات و بیماری می باشد.
قوه نامیه بذر
به میزان توانایی یک بذر برای جوانه زنی و رویش ، قوه نامیه اطلاق می شود که درصد قوه نامیه و آگاهی از میزان آن به هنگام تهیه بذر ، بسیار اهمیت دارد.

نکاتی کلیدی در استفاده از دستگاه جوجه کشی بلدرچین

بلدرچین ها پرندگان حساسی بوده که بسیار مستعد انواع بیماری و باکتری می باشند بنابراین برای استفاده از دستگاه جوجه کشی بلدرچین و پرورش این پرنده رعایت نکاتی لازم می باشد که در این مقاله بصورت اجمالی به آنها اشاره خواهد شد .
پیش از استفاده از دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، لازم است که دستگاه بصورت کامل ضد عفونی شود تا چنانچه باکتری و بیماری از جوجه کشی دوره قبل و استفاده قبلی از دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، به جا مانده است ، از بین برود .
همچنین مکانی که دستگاه جوجه کشی بلدرچین در آن قرار می گیرد و مکانی که برای پروش جوجه های بلدرچین در نظر گرفته شده است و همچنین تجهیزات مورد استفاده در پرورش بلدرچین اعم از دستگاه جوجه کشی بلدرچین و آبخوری و دانخوری باید کاملا ضد عفونی گردد.
یکی دیگر از نکات ضروری این است که دستگاه جوجه کشی بلدرچین را حدود یک شبانه روز قبل از رسیدن تخمها روشن نمایید و پس از کنترل یک یک تخمها ، آنها را به دقت به دستگاه جوجه کشی بلدرچین منتقل نمایید.
توجه نمایید که این کنترل برای عیب یابی تک تک تخمها بوده و هیچ تخم آسیب دیده ای نباید وارد دستگاه جوجه کشی بلدرچین شود.
اهمیت این موضوع به این دلیل است که زمانی که شما از یک دستگاه جوجه کشی بلدرچین با تعداد شانه های بالاتر استفاده میکنید ، آسیب و نشت یک تخم میتواند باعث آلودگی تعداد بیشتری از تخم ها شود .
نکته دیگر در پروش و جوجه در آوری بلدرچین این است که قبل از چیدن تخمها در دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، بهتر است آنها را به مدت نیم یا یک شبانه روز در محیطی با دمای معمولی نگهداری نمایید.
توجه داشته باشید که تخمها و دستگاه جوجه کشی بلدرچین به هیچ وجه در معرض تابش مستقیم خورشید قرار نگیرد .
پیش از اینکه تخمها را در دستگاه جوجه کشی بلدرچین قرار دهید و در مدت زمانی که در دمای معمولی اتاق قرار دارند ، می توانید آنها را به آرامی بچرخانید تا عملیات چرخش تخم را شبیه سازی نمایید .
در مرحله چیدن تخمها در دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، سعی کنید این عملیات را با دقت و سرعت انجام داده و پس از انجام این کار به سرعت درب دستگاه جوجه کشی بلدرچین را ببندید .
همچنین بهتر است کلیه زمانهای انجام کار را اعم از زمان قرار دادن تخمها در فضای معمولی اتاق و زمان چیدن تخمها در دستگاه جوجه کشی بلدرچین و ... را در جایی یادداشت نمایید .
دمای مناسب دستگاه جوجه کشی بلدرچین حدود 37 و میزان رطوبت مطلوب آن بین 50 تا 60 درصد می باشد .
البته در زمان هچ، میزان رطوبت باید کمی افزایش یابد . لازم به ذکر است برای افزایش رطوبت دستگاه جوجه کشی بلدرچین ، از آب سرد به صورت مستقیم استفاده ننمایید. اجازه بدهید دمای آب در محیط ، کمی افزایش یافته و سپس از آن استفاده نمایید . همچنین این آب به هیچ وجه بر روی تخمها پاشید نشود.

گوگرد معدنی و نقش آن در خاک کشاورزی

استفاده بی رویه از انواع کوهای شیمیایی و سموم پر خطر در سالهای اخیر ، نه تنها باعث آسیب جدی به محیط زیست شده بلکه تا حد قابل ملاحظه ای روند حاصلخیزی و باروی خاکهای کشاورزی را نیز کاهش داده است.
با توجه به کمبود مواد آلی خاکهای حال حاضر کشاورزی و قلیایی بودن اکثر مناطق کشاورزی ، پتانسیلهای تولید محصولات کشاورزی و همچنین کیفیت محصولات تولیدی رو به کاهش و افت چشمگیر می باشد .
گوگرد یکی از چهار عنصر مفید و اصلی در رشد و باروری خاک و گیاه می باشد و با توجه به نقش قابل توجه این عنصر در روند بهبود بازسازی خاک و باروری محصولات ، امروزه استفاده از گوگرد معدنی در کشاورزی توسط کارشناسان توصیه می گردد.
یکی از مزایای استفاده از گوگرد معدنی ، طبیعی و ارگانیک بودن این محصول بوده که بدون هیچ ماده شیمیایی دیگری ، می تواند کلیه نیاز غذایی و آلی خاک را فراهم نماید.
با توجه به پایین آوردن سطح اسیدیته خاک توسط گوگرد معدنی ، با استفاده از این عنصر در خاکهای کشاورزی ، تمامی ریز مغذی های غیر قابل جذب خاک ، آزاد شده و قابل جذب می گردند.
یکی دیگر از برتری های استفاده از گوگرد معدنی فقدان هر گونه از فلزات سنگین در این ماده بوده که این خود عاملی برای حذف این عنصر از لیست مواد سرطان زا می گردد.
علاوه بر آن گوگرد معدنی نقش بسزایی در از بین بردن انواع قارچ و کنه و کلیه آفات زراعی و باغی دارد .
از دیگر ویژگیهای قابل توجه گوگرد معدنی ، تاثیر آن در کاهش قلیاییت خاک است که با توجه به این موضوع ، گوگرد معدنی ، خاک را تبدیل به محیطی بسیار مساعد برای رشد گیاهان می نماید.
گوگرد معدنی به صورت ویژه تاثیر بسزایی در از بین بردن کرم ساقه خوار و کنه دار درختان ، سفیدک انگور و ... دارد . همچنین استفاده از گوگرد معدنی به شدت برای باغات پسته توصیه می گردد.
گوگرد معدنی به صورت چالکود نیز قابل استفاده بوده و باعث ضد عفونی شدن خاک و کاهش سموم کشاورزی باقیمانده در خاک میگردد.
گوگرد معدنی میزان مقاومت گیاه نسبت به بیماریها را افزایش داده و در ساخت پروتویین و آنزیمهای مفید خاک موثر است.

لوله گالوانیزه

به طور کلی لوله گالوانیزه به دو نوع لوله گالوانیزه فولادی و لوله گالوانیزه آهنی تقسیم بندی می شود. لوله گالوانیزه آهنی و گالوانیزه فلزی هر دو به لوله آهنی سفید معروف هستند و تفاوت آنها در این است که لوله گالوانیزه فولادی سبک تر و براق تر از لوله گالوانیزه آهنی می باشد.
لوله های گالوانیزه عموما در شاخه های 6 متری تولید می شوند و قط آنها بین 1 تا 8 اینچ می باشد . برای اتصال لوله گالوانیزه نمیتوان جوشکاری کرد زیرا حرارت این کار باعث می شود روی موجود در لوله گالوانیزه سریع اکسیده شده و گاز ناشی از این اکسیداسیون سمی می باشد .
لوله گالوانیزه فولادی عموما برای آبرسانی و استفاده در سیستمهای آبیاری کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد .جنس این نوع از لوله گالوانیزه از فولاد نرم میباشد و از این جهت لوله گالوانیزه فولادی نسیت به لوله گالوانیزه آهنی از مقاومت کمتری در برابر اسیدها برخوردار میباشد .
لوله گالوانیزه آهنی که جنس آن آهن سفید نورد شده می باشد درزهای آن توسط دستگاه درز جوش بهم جوش داده شده و بعد از آن لوله را در فلز مذاب قرار می دهند . لوله گالوانیزه رنگ تیره و خاکستری رنگی دارد .
کاربرد لوله گالوانیزه :
برای مصارف کشاورزی و گلخانه سازی و لوله کشی آب خانگی