پلاک گوش دام

پلاک گوش دام
طی سالهای اخیر بر طبق مصوبات سازمان دامپزشکی کشور ، نگهداری دامهای سبک و سنگین باید بر طبق موازین بهداشتی مصوب انجام گیرد . به این منظور برای سهولت در جابجایی و شناسایی دامها ، در سالهای اخیر از پلاک گوش دام استفاده می گردد که عموما این پلاکها لیزری و دارای بار کد می باشد .
بر روی بارکد پلاک گوش دام ، سریالی حک شده که این سریال در سامانه های مکانیزه در سازمان دامپزشکی موجود می باشد .
پلاک گوش دام برای کلیه دامهای سبک و سنگین ، ماکیان و حیوانات خانگی قابل استفاده بوده و با نصب انواع لیزری آن میتوان از انتقال بیماری های دام به انسان ، جلوگیری نمود .
ویژگیهای پلاک گوش دام
معمولا پلاکهای تولید شده توسط شرکتهای مختلف ویژگیهای گوناگونی دارد اما به طور کلی ، اصلی ترین ویژگیهای پلاک گوش دام به شرح زیر می باشد .
سازگار با گوش انواع دام
ضد انواع باکتری و انواع قارچ
ضد ادرار دام و دارای امنیت بالا
از نظر سایز و استاندارد ، مطابق با ویژگیها و استانداردهای جهانی باشد 
دارای مجوز از مراجع ذیصلاح باشد
نحوه نصب پلاک گوش دام
عموما پلاک گوش دام از دو قسمت مادگی و نری تشکیل شده و به منظور نصب یک شماره واحد بر روی هر دو گوش دام ، پیش از نصب پلاک ، شمار های همسان را انتخاب نمایید سپس سر دام را بصورت کامل مهار نموده تا از حرکات ناگهانی و غیر قابل پش بینی آن جلوگیری نمایید .
پیش از هر کاری کلیه وسایل پلاک کوبی باید بخوبی ضد عفونی گردد .
بهترین محل برای نصب پلاک گوش دام ، بین دو رگ گوش می باشد زیرا در صورت منگنه و نصب پلاک گوش دام بر روی رگ ، با خونریزی و یا عفونت گوش دام مواجه خواهید شد .
پس از تعیین محل نصب پلاک ، نری و سوراخ مادگی پلاک گوش دام را را در یک راستا قرار داده و آنها را در منگنه قرار داده و سپس منگنه نمایید .

دستگاه بسته بندی خشکبار

دستگاه بسته بندی خشکبار 
فرایند بسته بندی و بوجاری در خط بسته بندی حبوبات و خشکبار بر پایه جداسازی ذرات خارجی و نا خالصی ها از خشکبار و حبوبات است . به این منظور در دستگاه بسته بندی خشکبار و حبوبات دستگاههای متعددی من جمله دستگاه شن گیر و دستگاه بوجاری و انواع الواتور وجود دارد .
کلیه متعلقات موجود در دستگاه بسته بندی خشکبار و حبوبات ، وظیفه بوجاری و پاکسازی را به عهده دارند که بسته به نوع حبوبات یا خشکبار مورد نظر ، دارای ظرفیت و اندازه های متفاوتی می باشند و الواتورها دردستگاه بسته بندی خشکبار و حبوبات ، وظیفه انتقال مواد به داخل بسته ها را به عهده دارند .
دستگاه بوجاری در خط بسته بندی خشکبار و حبوبات به الکهای پنوماتیک ( بادی ) و لرزانی گفته می شود که ضمن عملیات بوجاری ، کلیه گرد و خاک موجود در سطح مواد را نیز می زدایند.
انواع دستگاه بوجاری یا همان الکها به صورت موازی و با فواصل مشخصی در دستگاه بسته بندی خشکبار ، بر روی هم سوار شده اند که بر اثر لرزش آنها ، سنگ ریزه ها ،گرد و خاک و کاه و کلش موجود در خشکبار و حبوبات را جدا می کنند.
تعداد این الک ها در دستگاه بسته بندی خشکبار معمولا سه عدد و با ظرفیتهای مختلفی می باشد که بر اساس اندازه و میزان یکنواختی محصول انتخاب می گردند.
نحوه کار بوجاری و پاک کردن در دستگاه بسته بندی خشکبار و حبوبات به این نحو است که ابتدا دانه های درشت و کلوخه و سنگ از محصول جدا شده و در الک بعدی دانه های خرد شده و شکسته محصول از آن جدا می شود و نهایتا در الک سوم ذرات بسیار ریزتر ، از محصول زدوده می شود.

 

ماشین آلات صنایع غذایی

دستگاه بسته بندی توزین دار

دستگاه بسته بندی توزین دار
امروزه در صنعت بسته بندی ، دستگاه بسته بندی توزین دار یکی از پرکاربرد ترین دستگاه های بسته بندی می باشد که به دو گروه دستگاه بسته بندی توزین دار افقی و دستگاه بسته بندی توزین دار عمودیتقسیم می شوند .
عموما دستگاه بسته بندی توزین دار یا دستگاههای پر کن ، کاملا اتوماتیک بوده که به منظور پر کردن و بسته بندی محصولات مختلف بر اساس فاکتور های وزن و حجم ، عمل می کند .
در دستگاه بسته بندی توزین دار با تعویض هد دستگاه ، می توان محصولات مختلف در اشکال و اوزان متفاوت را بسته بندی نمود .
در بین انواع دستگاه بسته بندی توزین دار ، دستگاه دو توزین و دستگاه چهار توزین از پرکاربرد ترینها می باشد که میتواند در صنایع مختلف و برای بسته بندی محصولات گوناگون از جمله مواد غذایی مختلف ، انواع مواد پودری و ... مورد استفاده قرار گیرد.
دستگاه بسته بندی توزین دار مجهز به ترازو و چشم الکترونیکی دقیق و سیستم پی ال سی به منظور کنترل دقیق کلیه مراحل بسته بندی می باشد .
همچنین در دستگاه بسته بندی توزین دار کاسه هایی به منظور وزن کشی مواد وجود دارد که این کاسه یا کاپه ها از دقت بسیار بالایی در توزین برخوردار هستند .
بر روی دستگاه بسته بندی توزین دار ، سیستمهای جانبی دیگری نیز قابل نصب می باشد . از جمله این تجهیزات می توان به دستگاه تاریخزن ، سیستم غبار گیر ، سیستم تزریق گاز ازت و ... اشاره نمود.

 

ماشین آلات صنایع غذایی 

دستگاه روغن گیری

دستگاه روغن گیری
با توجه به خواص دانه های روغنی چه به لحاظ بهداشتی و چه به منظور مصارف غذایی ، و با توجه به افزایش این نیاز در جوامع ، روغن گیری و کاربرد انواع دستگاه روغن گیری روند رو به رشدی داشته است .
در صنایع عمدتا از دو روش برای استخراج روغن از دانه های چرب استفاده می شود. روش اول استفاده از دستگاه روغن گیری پرس سرد و روش بعدیدستگاه روغن گیری پرس گرم می باشد.
نحوه عملکرد دستگاه روغن گیری پرس سرد:
دستگاه روغن گیری پرس سرد جهت روغن گیری انواع دانه های روغنی نظیر مغز بادام درختی و بادام زمینی،سیاه دانه، کنجد و ... میباشد اما ظرفیتدستگاه روغن گیری به نوع دانه روغنی بستگی دارد و متغیر است.
در دستگاه روغن گیری پرس سرد پس از اینکه دانه ها شسته و قابل استفاده گردید ، با ریختن آنها در قیف و عبور از قسمت اکسترودر دستگاه روغن گیریپرس سرد،روغن دانه ها گرفته شده و تفاله های آن (کنجاله) باقی مانده به صورت مدادی باقی میمانند که میتوان از آنها برای مصرف خوراک دام استفاده کرد.
روغن آماده شده توسط دستگاه روغن گیری پرس سرد را میتوان به وسیله دستگاه های نیمه اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک پرکن داخل بطری ریخت .
نحوه عملکرد دستگاه روغن گیری پرس گرم :
در دستگاه روغن گیری پرس گرم دانه ها از سیلوی اصلی توسط انتقال دهنده ها به سیلوی دیگری منتقل می شوند و از آنجا توسط نقاله ها به دستگاه الک یا دستگاه بوجاری منتقل می شوند این فرایند بر اساس نوع دانه میتواند متفاوت باشد .
سپس دانه ها وارد دستگاه آسیاب و خرد می شوند . دانه های خرد شده وارد دستگاه کوکر یا پخت می شوند .در این بخش از دستگاه روغن گیری پرس گرم دانه ها با دمایی بالای 100 درجه حرارت دیده و پخته می شوند و آماده روغن گیری میگردند . سپس دانه ها از کوکر وارد دستگاه اسکرو پرس شده که در این بخش از دستگاه روغن گیری ، روغن دانه خارج می شود.
روغن به وجود آمده از دستگاه کوکر وارد لردگیر شده و سپس وارد فیلتر پرس می شود . در این قسمت کوچکترین ذرات و لردهای روغن گرفته می شود . در گام بعدی پس از پرس شدن توسط دستگاه روغن گیری به کنجاله تبدیل می شوند. دانه های خارج شده از دستگاه روغن گیری حدود 15 تا 20 درصد روغن دارند این مقدار باقی مانده توسط روش های شیمیایی استخراج می شود.
اولین دستگاه روغن گیری درسال 1876 و در آمریکا اختراع و وارد چرخه تولید مواد غذایی گردید که با گذشت زمان دستگاه روغن گیری به روش پرس (سرد و گرم) با انرژی پایین تر ، سلامت و بازده بالاتر تولید شد.
امروزه کشور آلمان همانند سایر صنایعش در تولید جدیدترین دستگاه روغن گیری و شیوه های نوین پیشرو می باشد .در خرید دستگاه روغن گیری باید به چند نکته از جمله مصرف انرژی، توان تولید،قدرت،کیفیت،بازدهی و...دقت داشت.

ماشین آلات صنایع غذایی 

ماشین آلات بسته بندی 

 دستگاه روغن گیری صنعتی

دستگاه روغن گیری خانگی

 

دستگاه پرده هوا چیست

دستگاه پرده هوا چیست
دستگاه پرده هوا با دمیدن هوا با سرعت زیاد عمل میکند و به منظور تفکیک دو فضا از یکدیگر و ممانعت از ورود گرد و غبار ، حشرات و دیگر آلاینده ها ، نصب می شود .
در واقع دستگاه پرده هوا با به وجود آوردن یک پرده هوای فشرده نامرئی در قسمت فوقانی دربهای ورودی ساختمانها ، علاوه بر اینکه مانع از ورود گرد و خاک و حشرات به داخل می شود ، از اتلاف انرژی نیز جلوگیری می نماید .
از مهمترین کارکردهای دستگاه پرده هوا می توان به موارد زیر اشاره نمود :
دستگاه پرده هوا به منظور ممانعت از ورود گرد و خاک و حشرات ، بوی نامطبوع و سایر آلودگیها در ورودی ساختمانها نصب می شود. همچنین در مکانهایی که به علت تردد زیاد و یا سایر عوامل ، درب ورودی باید باز باشد ، وجود دستگاه پرده هوا میتواند در تامین این خواسته ، موثر باشد .
با توجه به مقوله مهم انرژی و اتلاف انرژی ، بکار بردن دستگاه پرده هوا در جلوگیری از هدر رفت و اتلاف انرژی ، نقش قابل توجهی را ایفا می نماید.
دستگاه پرده هوا عموما در مدلهای اداری و صنعتی در بازار ارایه میگردد که مدلهای اداری آن به لحاظ ظاهری زیبا تر و در حجم و اندازه های کوچکتری نسبت به دستگاه پرده هوا صنعتی تولید می گردد.
یکی از موارد مهم در نصب دستگاه پرده هوا ، عدم نصب آن در مکانهایی که امکان ورود آب به داخل دستگاه وجود دارد می باشد .
وجود گرد و غبار زیاد نیز می تواند موجب اختلال در حرکت پروانه های دستگاه پرده هوا شده که این موضوع گاها می تواند باعث سوختن یا نیمسوز شدن موتور دستگاه گردد.
همچنین دستگاه پرده هوا ، عامل مهمی در کنترل بو و عدم انتشار آن به داخل می باشد .

 

ماشین آلات صنایع غذایی